Automatikus feladat létrehozás JIRA-ban

A HR osztály is JIRA-t/Kanban táblát használ egy ideje, a toborzási igények és státuszok nyomonkövetésére.

Ezt valahogy így lehet elképzelni:

HR_keresesek a JIRAban

 

A keresés egy egyedi issue type-ot igényelt, aminek egyedi a workflowja és a mezői is.  Ilyen egyedi mezők pl. az osztály v. a csapat neve, aki az igényt megfogalmazta, a pozíció szintje, közvetlen vezető és a név.

Az alap HR-es projektre egy olyan Kanban agile táblát hoztam létre, mely csak Keresés típusú ticketeket mutatja, alfeladatok nélkül. Állapotok: Igény (új ticketek), Befogadva (amit a HR feldolgozott és átvett), Toborzás/Kiválasztás (ezek a folyamatban lévő keresések), Kész (azok a keresések, melyek lezárultak és a jelölt elfogadta az ajánlatot), Lezárt (az illetőt felvettük).

A trükkös rész az, amikor Készbe mozgatnak egy ticketet. Itt az volt az igény, hogy a JIRA ekkor kérdezzen rá az illető nevére, majd automatikusan hozzon létre 12 alfeladatot, melyek egy beléptetéskor életbe lépnek. Pl: Munkaszerződés elkészítése, aláiratása, kérdőívek, jogosultságok, eszközök, …

Az alfeladatok neve tartalmazza valamilyen formában annak a nevét, akire vonatkozik és más és más személy lehet hozzárendelve egy-egy alfeladathoz.

A feladatot a Create on Transition pluginnel oldottam meg (nem ingyenes!).  12 db „post funcion”-t hoztam létre a Készhez vezető transition-hez, valahogy így:

Create subtask
Conditions:

  • Ignore if original issue is a subtask
  • Condition value: %jql_result_count%, Regex pattern: 0ExactLiteral

Summary: Munkaszerződés elkészítése (%parent_Név%)
Description: 
Issue type: Részfeladat (5)
Priority: Parent’s priority
Reporter: Current user
Assignee: Specific user (hr.munkatars.userneve)
Affected versions: None
Fixed versions: None
Components: Parent issue’s components
JQL query: (parent = %parent_key%) and summary ~ „Munkaszerződés elkészítése”

A JQL query azért kellett, hogyha a ticketet esetleg visszafele mozgatnák a folyamatban, majd újra elérne a Kész-hez, ne jöjjenek létre ismételten ezek az alfeladatok.

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/