A Scrumban játék

Agilis és SCRUM tréningek során gyakran felmerül néhány téves képzet, mint pl:

Az agilis működésben nincs dokumentáció

  • Annyi dokumentáció van, amennyi szükséges. A dokumentáció is a leszállított megoldás része. Ha értéket hordoz, készítsd el!

Az agilitásban nem kell tervezni

  • Dehogynem! Sőt, sokkal pontosabban kell tervezni! A tervezés folyamatos a munka során. Az viszont igaz, hogy az agilitás nem javasolja a távoli jövőben előkerülő funkciók tervezését, amik a munka megkezdése után már nem is aktuálisak.

A fejlesztők azt csinálnak amit csak akarnak

  • Az agilis munka jóval nagyobb fegyelmet igényel, mint a korábbi módszertanok!

A SCRUM csak új termék fejlesztésénél előnyös

  • Az agilitás és a SCRUM alapjai minden gondolkodást igénylő projekt esetén előnyösek. A SCRUM lehetővé teszi, hogy egyre több értéket állítsunk elő egyre kevesebb idő alatt.

A SCRUM és a KANBAN egymás ellenfelei

  • Ez nem igaz, sőt az agilis csapatok gyakran alkalmaznak elveket mindkettőből

Hogy ez a legutóbbi mennyire igaz, mi sem bizonyítja jobban, mint az a zseniális online játék, ami bemutatja azt a reális forgatókönyvet, hogy egy érett csapat hogyan tud egy alap SCRUM működésről szép lassan egy körülményeikhez optimálisan testreszabott Agilis koktélt keverni.

GetScrumban.com

GetScrumban.com

A játék egy valósnak tűnő helyzetből indít. Sok probléma és csúszó határidő után egy csapat elérte hogy teljes felelősséget kapjon a munkaszervezést illetően, és ezt a csapatot kell irányítanunk 2 hónapon keresztül. Minden nap egy rövid tervezéssel indul és folyamatosan érkeznek a váratlan fordulatok, nehézségek. Egy coach folyamatosan tanácsokat ad, és menet közben bármikor figyelhetjük a realtime adatokat, az eddig meghozott szabályokat valamint a történések logját.

Mi döntjük el, hogy elengedjük-e az iterációkat, milyen táblát használunk, elmegyünk-e egy kolléganőnk búcsúbulijára!,  szükségünk van-e az esztimálásokra és a végére pontos képet kapunk arról, hogy mennyi értéket termeltünk az ügyfélnek.

A játék ingyen játszható, és tréning célra is alkalmazható (szoktam is alkalmazni). Mindenkinek ajánlom, aki jobban szeretné érteni a miérteket!

GETSCRUMBAN!

Ha játszottatok vele, írjátok meg commentben, mennyi pontot/pénzt gyűjtöttetek!

  • $22547
    http://www.getscrumban.com/game/summary/GBLYR
    sajna csak érzésre játszottam, nem volt idő olvasgatni

  • a sajátod megoszthatnád 🙂

  • az nagyon jó eredmény!

  • én szégyenlem az első eredményeimet, a későbbik meg már gyakorlással álltak elő 🙂

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/