Leopard

Új kategóriát kezdek el írni, a munkámmal – szakmámmal kapcsolatos gondolatokról. Valószínűleg sokakat nem igazán érdekel majd ez a téma, de ez is én vagyok.

Szóval kezdem ott, hogy számtalan operációs rendszert használtam már, és mindig érdekeltek az újdonságok. Nagyon régóta XP -t használok, de tettem időközben kitérőket, kipróbáltam az Ubuntut, meg a Vistát is, de nem barátkoztunk össze.

Egy ideje egyre inkább szemezek a Macintoshokkal. Tetszik az a finom mívesség amit beledrótoztak. Az XP -re egy időben felraktam a Flyakite nevű cuccot, ami átalakítja a kezelőfelületet Mac OSX kinézetűre. Voltak vele gondok, fennakadások, de tetszett.

Néhány hete olvastam arról, hogy ügyes buherátorok készítenek PC -n futó telepítőkészleteket a Mac OSX Leopard -ból. Nosza letöltöttem egyet és kipróbáltam az Acer Travelmate laptopomon. Kiderült hogy 4 fő csomag létezik ilyen ún. hackintosh -ból: Kalyway, Leo4All, iATKOS és Jas.

Először az iATKOS -al próbálkoztam, feltelepült szépen, de voltak vele nyűgök és igen gyakran kifagyott. Ezután a Leo4All v3 -at próbáltam, és azóta is azt használom. Viszonylag sok időm elment az ismerkedéssel, és a különböző fennakadások elhárításával, de most már tetszik… Eredetileg ez egy 10.5.2 -es Leo, de fel tudtam rá küzdeni az eredeti Apple -s 10.5.3 -as update -et.

Ami kezdetben nem ment a laptopon: hálókártya, wifi, hang, webkamera

Azóta a hálókártya már megy jól (a Leo4All -ban volt hozzá driver), a hang szól de egyelőre nem megy a mikrofon. Viszonylag könnyű volt beállítanom a dual boot -ot, így XP -t is tudom használni, ha nagyon muszáj…

Nagy ez az erdő és még az elején járok csak, de már sok minden megtanultam:

  • hogyan kell kernelt cserélni
  • hogy működnek a driverek
  • hogyan lehet az integrált eszközökbe életet lehelni
  • miket kell beírni hogy ne legyen lassú a windowsos hálózat
  • hogy az Acer billentyűzete nagyjából úgy működjön, mint ami rá van írva
  • hogy menjenek a windowsos programok is

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/