MDA Overclock probléma

HTC Universal

HTC Universal

Dehogy akartam én overclockolni! A frissítés csinálta kérdés nélkül. (MDA -ról nagyon kockáknak)

Van egy ketyerém kb két éve. Eleinte telefonáltam is vele, most már leginkább olvasásra, videó nézegetésre, netezésre és térkép böngészésre használom.

A típusa T-Mobile MDA Pro (másnéven HTC Universal). Eredetileg WM5 -el szállították, később sokat cserélgettem rajta az oprendszert, de már több mint fél éve egy viszonylag stabil változat működött rajta. Az utóbbi időben elég gyakran eldobta a 3G -t, és csak reboottal lehetett ismét csatlakozni (miközben azt jelezte, hogy minden rendben…), ezért elhatároztam hogy felrakok egy rettentően új változatot…

Radio ROM -ból a 15 -ös volt fenn, és nem is nagyon reklámoztak belőle újat az XDA-developer fórumokon. Viszont oprendszerből találtam 6.1 -est, amire csupa szépeket mondtak.

A letöltés gyorsan ment, majd a frissítés is (a kezem elszokott már a hard reset és bootloader módba ugrasztástól, kellett egy kis idő míg rájöttem megint, hogy a reset gombot kell felengedni először, aztán a többit…). 6.1 bebootol, és már kéri is hogy alignoljam. Igen ám, de 5. próbálkozásra sem jó neki az én óvatos nyomkolódásom. Acsuda, utánanézek googleban. Semmi használható… Újraindítgatások, újratelepítés más 6.1 -re, majd vissza a régi 6.0 -ra, ugyanaz. Egyik sem fogadja el az align -t.

Activesync már látja ilyenkor, vagyis sikerült törölnöm a Windows/StartUp -ból a Wellcome.lnk -t, így a masina elindult, de az érintőképernyője használhatatlan. Kicsit elszontyolodtam, mivel előző napokban iPhone -jár a fejemben, és hát elég gyorsan vagyok képes a körülményeket úgy manifesztálni, hogy kénytelen legyek a kívánságomnak megfelelő dolgokat beszerezni… De ez a kütyü akkor is jó lenne egyebekre, ha lenne iPhone -om. Szóval már hívtam is a szerelőt, hogy akkor most itt érintőképernyő bajok vannak, megnyugtatott, hogy nem lehet kapni, ha meg lehetne, akkor is többe kerülne, mint amennyit a ketyere még ér.

Hirtelen ötlettől vezérelve a billentyűzettel elindítottam a Notes -t, és megpróbáltam rajzolni benne. Kiderült, hogy az érintőképernyő mindenhol érzékel, csak éppen nem ott, ahol nyomom. Ha az egész képernyőn rajzolgattam, a vonal a képernyő egy negyedén mozgott csak, és a bal – jobb irány meg volt fordítva. No itt már látszott, hogy valami furfangos szoftveres probléma áll a háttérben.

Kerestem egy remote control progit (EveryWAN Remote Support), hogy a laptopról tudjam vezérelni a kütyüt, és végignéztem a beállításait, amikor ráakadtam a Performance beállításra. Kiderült, hogy 620 -ra overclockolta ez a ROM a gépet. Visszaállít, reboot, és láss csodát, már jó is a touch.

A fene abba, aki nem teszteli le eléggé a felhőbe töltött szellemi termékét!

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/