Ma egy beszéd, holnap a világ? Toastmasters International

Toastmasters International Budapest

Toastmasters International Budapest

Tegnap részt vettem a magyar Toasmasters International heti rendezvényén és annyira profi volt, hogy szeretném nektek is ajánlani! Vendégként, tét nélkül, de akár aktív résztvevőként is jelen lehet lenni, a tagoknak pedig egy nagyon profin kidolgozott beszéd és prezentáció képzés mindez. Ha érdekel, olvasd tovább a rendezvényről szóló szórólap tartalmát:


Ma egy beszéd, holnap a világ?

Mit kapsz, ha belépsz a klubba?
Fejlődési lehetőséget
  • Az önbizalmad terén, mert minden alkalommal lesz lehetőséged mások előtt beszélni, így fokozatosan észrevétlenül válsz profi előadóvá.
  • Gondolataid választékos és üzenetközpontú átadása terén, mert ennek elsajátítátsa a klub egyik fő célja.
  • Az érdekes, meggyőző, motiváló előadások terén, mert a saját lehetőségeid mellet rengeteg jó mintát is láthatsz majd.
  • A fejlesztő jellegű visszajelzések adása és elfogadása kapcsán, ami nélkül nem történhetne fejlődés sem.
  • Vezetői készségek terén, hiszen a klub életét a tagoknak kell szervezni és irányítani.
Barátokat
A közös munka mindig közsséget is épít, ami a hétköznapokban is járhat további hasznokkal. A kapcsolataid többet számítanak, mint a szakértelem.
Hogyan tudsz a legtöbbet fejlődni?
Ez egy önfejlesztő klub. A fejlődésed teljes egészében a Te kezedben van, az elérhető fejlődés arányban van a berakott munkával.
Milyen időközönként van klubtalálkozó?
Heti rendszerességgel. Csütörtökönként 18:30
Hol?

Csak lazán, és élvezd!

Fogj kezet, amikor kimész a “színpadra” vagy visszamész a székedhez és tapsolj lelkesen mindenkinek, aki megszólal!

Adj visszajelzést az előadóknak, az értékelőknek, a toastmasternek, a témavezetőnek, és bárkinek, akinek gondolod! Erre használd a szavazólapot vagy bármilyen cetlit vagy papirfecnit, amit találsz. Mondj konkrétumokat, mi tetszett és miért. A visszajelzés sokban segíti az előadókat és minden más szerepvállalót a fejlődésben, és közben gyakorolni tudod az értékelés művészetét.
Beszédek: Minden találkozóra 2-3 előadó készül fel előre egy beszéddel. A beszédeket a Toastmasters International kézikönyveiben meghatározott beszédküldetések alapján készítik el. Az első kézikönyv az Elismert Előadó Kézikönyve. Ebben 10 különálló küldetés van, hogy elsajátítsuk az alapokat. Minden más haladó kézikönyvben 5 beszéd van. Minden 10 küldetés után léphetünk egy szinttel feljebb, és szerzünk új címet. A beszédeket előre kijelölt értékelők értékelik 2-3 percben, kiemelve mi az, ami az értékelőnek igazán tetszett, és melyik az a terület, ahol az előadé a legjobban fejlődhet.
A legjobb előadóra és értékelőre szavazunk.

Egypercesek: Az egypercesek során a témavezető kiválasztja a beszélőt és feltesz számára egy kérdést vagy megjelöl egy témát, amelyről beszélni kell 1-2 percben. Az egypercesek mini rögtönzött beszédek, és abban segítenek, hogy bármilyen témával is szembesülünk, tudjunk róla szinte azonnal véleményt formálni, és értelmesen csevegni, beszélni két percet. Adj bele mindent, mert szavazunk a legjobbra itt is.

Vezetési készségek: A toastmasters nem csak abban segít, hogy meggyőzőbben adj elő, prezentálj vagy élvezetesebben társalogj másokkal, hanem abban is, hogy jobb vezető lehess. Az alapvető vezető készségeket a klub keretein belül is fejleszteni tudod, ha szerepeket vállalsz a találkozókon, a klub vezetésében vagy az események megszervezésében. Ezt szolgálja a 3 vezetői kézikönyv, amelyben az előadói kézikönyvekhez hasonlóan küldetések vannak. Egy-egy küldetést csak egymás után több szerep vállalásával lehet teljesíteni, és a küldetések a vezetői szerep egy-egy részére készítenek fel. Ha most azt gondolod, hogy a munkahelyeden még messze van, mire vezető lehetsz, gondolj arra, hogy lehetsz vezetője egy kézösségnek, amelynek tagja vagy, lehetsz vezetője egy projektnek, egy csapatnak, de akár a családodnak is.

A Toastmasters szerepek

Elnök: Megnyitja a találkozót, köszönti a vendégeket, és bemutatja a házigazdát. Vezeti a klub ügyeivel kapcsolatos beszélgetéseket.

Házigazda/Toastmaster: Vezeti a találkozót, koordinálja a programot, bemutatja az előaadókat, és sínen tartja a meetinget.

Időmérő: Bemutatja a saját szerepét, méri a beszédek, az egypercesek és értékelések időtartamát. Az időkeret minden beszédnek lényeges tényezéje. A talélkozó végén beszámol, ki hogy teljesített.

Ő figyelő: Bemutatja a saját szerepét, figyeli a kitöltő szavakat és az őzést, klikkeléssel figyelmezeteti a beszélőket és beszámol az őzésről a találkozó végén.

Nyelvőr: Bemutatja a saját szerepét, felírja a nyelvtani hibákat és a szép nyelvi megoldásokat, kifejezéseket, amelyekről a találkozó végén beszámol. Meghatározza a nap szavát, ameyet a beszélőknek aznap használniuk kell, és figyeli a használatot.

Számláló: Összeszámolja a legjobb előadóra, értékelőre, és legjobb egypercesre leadott szavazatokat, és a végén kihirdeti a nyertest.

Témavezető: Kijelöli az egypercesek résztvevőit (a vendégeket és a szerepet nem vállalókat hívja ki először), és meghatározza a témát, amelyről rögtönözve 1-2 percet kell beszélniük. Az egyperecs előadója lehet egyenes, kitalálhat egy történetet és el is térhet a témától.

Előadó: Elmond egy általa előre elkészített beszédet a Toasmasters International egyik kézikönyve alapján. Az előadók címeket szerezhetnek, mint az Elismert Előadó (EE) vagy Bronz-, Ezüst- vagy Aranyfokozatú Előadó a különböző kézőkönyvek elvégzésének függvényében, illetve elérhetik a Toastmasters fekete öves fokozatát, a Megbecsült (Dícséretes) Toastmaster (DTM) címet.

Értékelő: Pozitív visszajelzést ad az előadónak és rávilágít a fejlődési lehetőségekre. Ez a kulcsfontosságú szerep lehetőséget ad, hogy segítsd az előadót és fejleszti a hallgatási és megfigyelési képességeidet.

Főértékelő: Általánosságban véve értékeli a találkozót, különös tekintettel az értékelők munkájára, és felkéri a segítőket, hogy számoljanak be a feladatukról.

Tagok: Minden tagnak legalább egy szerepe van egy találkozón. Az elkötelezett és aktív részvétellel tanulunk.

  • na ezt ki kell próbálnom, hisz hatékony előadó szeretnék lenni, hogy minél több emberhez eljusson az, amit csinálok: nevezetesen hozzásegíteni őket ahhoz, hogy stresszmentesen és fitten éljék a mindennapjaikat a csikung segítségével: http://csikung.weebly.com

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/