Találd meg az életcélod

Egy érdekes játékon vettem részt. 2012-ben a leginkább az foglalkoztatott, hogy a sok sok nyitott út közül hogyan válasszak okosan. Hogyan találjam meg, mi az amire az energiáimat, időmet fordítanom érdemes?

A ThetaHealing csoport egy „Találd meg az életcélod” félnapos workshopot szervezett és erre beneveztem. A játék, amit játszottunk egyszerűnek tűnik. Felrajzolt  mindenki egy egy papírra 4 oszlopot:

Mire költök? | Be | Ki | Egyenleg

A Be oszlopba első körben 50 000 Ft -ot írtunk, a feladat az volt, hogy gondoljuk át, ha most a kezünkbe adna valaki ennyi pénzt, mire költenénk el maradéktalanul? Amint kitöltöttük a „Mire költök részt”, a Ki részben lekönyveltük az egész összeget (ami bejött az ki is ment), majd az egyenlegbe minden esetben 0 maradt (ennek a két utolsó rubrikának is van így pszichológiai szerepe).

Ez a kör után a Be részben 100 000 Ft -ot írtunk, majd minden körben megdupláztuk az elköltendő pénz mennyiségét. Sok sok kör után már persze kerekítettünk, meg rövidítve írtuk le a számokat és megismerkedhettünk a nagy számok speciális magyar megnevezésével (ami követhetetlenül eltér az angoltól). Én 100 billiárdig jutottam, azt még elköltöttem 😉

A lényeg az, hogy a kisebb összegeknél kb. mindenki a saját személyes igényeinek kielégítésére költött, de elég gyorsan olyan mennyiségű pénzekig jutott, amit magára már nem igazán költhetett. Ilyenkor kezdett bele kb. mindenki a környezetének változtatásába, kutatásokba, majd globális problémák megoldásába. A játék akkor ér véget, ha a sok ráfordítás, költés hatására a környezet úgy változik meg, hogy nincs már mit tovább javítani rajta. Ilyenkor átnéztük az utolsó költések jellemző mintázatát. Vajon mi volt a közös bennük, vajon meg lehet-e egy szóval fogalmazni azt, hogy mi volt a döntések mögött a legfontosabb vezérelv.

Érdekes volt ezt közösen csinálni, mert jókat nevettünk azon hogy kinek milyen extrém költései vannak, érdekes élmény volt virtuálisan ennyire gazdagnak lenni és jó volt látni ahogy szép lassan mindenkinél kikristályosodott az alapvető vezérelv/életcél.

Az én életcélomat/alapvető értékelvemet (core principle) úgy fogalmaztam meg, hogy: az emberek/emberiség tudatosságának emelése.

Voltak olyanok, akiknél ez a cél az egyensúly teremtése, a szépség és harmónia kiterjesztése, a DIY (do it yourself)/csináld magad elv terjesztése – emberek megerősítése abban hogy ne várjanak dolgokat amiket maguk is meg tudnak csinálni, …

A játék után beszélgettünk arról hogy mire is jó az, ha ezzel tisztában vagyunk, hogyan segíti a fontos döntéseinket és hogy mik azok a akadályok, amik általában meggátolnak bennünket abban, hogy az alapvető értékünk szerint éljünk, vagyis annak szenteljük az életünket. Ilyenek pl.:

  • családi hiedelmek, szokások
  • pénz valós vagy vélt hiánya
  • kötelességtudat
  • genetikus megállapodásaink (pl. folytatni akarjuk azt a szakmát amit generációk óta képvisel a családunk)
  • a tudatosság eltérő szintje
  • annak hiedelme hogy mi lehetséges és mi nem
  • elhisszük hogy csak bizonyos dolgokra vagyunk képesek, többre nem
  • nem hisszük el hogy elég jók vagy tehetségesek vagyunk / önbizalom hiány
  • vallási akadályok (vajon Isten megengedné hogy ezt tegyem?)

Ezeket az akadályokat ThetaHealing módszerrel mindenkinél bontogatták (NLP-hez hasonló módon érzelmek lecserélésével Theta szinten…) majd ezután feltöltődve és bölcsebben mindenki ment az útjára.

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/