Flac és iTunes

Megkedveltem az iTunest. A nagyságrendileg 22500 dal, dallam mappákban sokkal kisebb hatákonysággal böngészhető mint egy libraryban. Nem beszélve a sok egyéb hasznos és kényelmes funkciót, amikkel karbantartani, borítóval ellátni, keresgetni, csoportosítani lehet a műveket.

Az iTunes gyárilag az mp3 -at szereti. Ez az esetek túlnyomó többségében jó választának tűnik, azonban néhány albumom Flac -ban van meg. Ha a Flac nem lenne minden tekintetben jobb minőségű (a már már irreleváns helyfoglalási negatívumtól eltekintve), valószínüleg átkonvertálnám mp3 -ba ezeket az albumokat, de egyrészt jobb, másrészt ki akar még ezzel is molyolni.

Szóval a feladat adott, ha egy helyen szeretnénk látni az mp3 és flac zenéinket, tovább kell képeznünk az iTunes -t. Régebben csak sok varázslás árán lehetett ezt elérni, de ma már elérhető a Fluke!

A Fluke letöltés és telepítés után egy teljeskörű integrációt várhatnók, de ennyire nem teljes még a megoldás. A sima import és dragndrop nem fog menni. A Flac -okon jobb katt után elérhetővé válik egy Import menüpont, amivel szépen bemásztathatjuk az iTunesba őket, de néhány dolgot nem tehetünk meg ezekkel a számokkal. Nem menthetünk beléjük id3 metaadatokat és albumborítót se. Nem írhatjuk ki közvetlenül CD -re. A Flukenak köszönhetően viszont legalább már nem kell külön mapparendszer a Flac gyűjteménynek!

  • Ilyen nincs!

    Épp ma néztem utána én is a FLAC témának!

    Én az XLD-t (http://tmkk.hp.infoseek.co.jp/xld/index_e.html) találtam, ami drag&drop konvertálást tud FLAC-ből Apple Lossless-be, id3 és borító is benne lesz a fájlban, ezt már az iTunes és az iPod-ok vidáman le tudják játszani, és ha kell minőség-veszteség nélkül CD-re kiírni.

    MP3 helyett AAC-be ripelem a CD-imet, jobban szólnak ugyanakkora bitrate mellett, és már minden más hordozható lejtászó is felismeri őket.

  • Köszönöm a linket, megvizsgálom!
    Átalakítókat találtam már én is, elképzelhető hogy egyszer belevágok az átalakításba. A Fluke abban segít csak, hogy azonnal betehesd az iTunes -ba átalakítás nélkül a Flac -ot. Ha kell a többi feature, akkor bizony AAC 🙂

  • Ma már én is az XLD -t ajánlanám, ezt használom az új Flac -ok ápolására. ..

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

Trackbacks / Pingbacks

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/