Ismerkedés az Androiddal

Samsung Galaxy

Samsung Galaxy

Az elmúlt 3 hónapban egy iPhone 3Gs -el játszottam, azt megelőzően pedig egy nagyfelbontású Windows mobile 6 -os HTC Universal volt a telefonom. Elérkezett az idő, hogy belemerítkezzem az Androidok világába.

Ez a világ néhány éve még nagyon tetszett volna. Olyan kis lezser, mindentlehet és mindentszabad típusú. Linuxos utánérzés. Az a helyzet, hogy én viszont már nem szeretnék órákat vacakolni egy telefon beállítgatásával.

Mielőtt belekezdenék meg kell említenem, hogy ez a telefon messze nem a legpöpecebb Android. A Samsung első ilyen telefonja, és még az 1.5 -ös oprendszert használja, több mint fél éves. De akkor is…

Kiderült pl. hogy nem lehet ám csak úgy ráköltözni egy már használt Androidra, mivel nem lehet lecsatlakozni a már beállított Google accról. Hardresetet kell művelni, szűzesíteni a telefont! Ez legalább gyorsan megy, egy ilyen művelet az itelefonon rettentő sokáig tart (igaz az biztonsági törlést is végez, a sok random irkálás meg macerás ugyebár.

Az összes költöztetés művelet iPhone után rettentő nyűgös volt. A telefon alapból nem szól hogy van ismerős wifi a láthatáron. A 3G beállításánál visszaköszönt a WinMo időszak, amikor Access Pointot kellett még szerkeszteni. A legmeglepőbb azonban az volt talán, hogy az email accok beállításánál nem jött rá az oktondi, hogy ezek gmailes, hazai fiókok. Összehasonlításképpen iPhoneon kiválasztom hogy gmail, bepötyögöm a mailcímet és jelszót és már megy is. Itt minden egyes szervernevet – imap, smtp, portok miegymást be kellett gépelni!

Ja a gépelés. A bill. hasonló az i -hez, de kicsit keskenyebb. Mivel nem annyira érzékeny a felület, sokszor kellett ismételnem a leütéseket. Bosszantó. Az viszont már rettentő zavaró, hogy egy input mező megjelenik, bele kell külön kattintani hogy írni lehessen bele.

Programok elérhetősége és telepítése jó. A Marketplace vetekedhet az Appstore -al bátran. Facebook appot kapásból nem találtam (pedig létezik), Twitter appként a Tweetdroidot tettem fel. Még a legcsiszoltabb appokra is azt mondanám hogy fapad az iPhone után. Az egész miliő valami kínai utánzatra emlékeztet. A multitasknak annyi értelme van csupán, hogy az im üzenetek megérkezhetnek a háttérben is, az más kérdés, hogy elég macerás a notificationoket folyton törölgetni.

A böngészés jobb mint más oprendszereken, de messze van kezelhetőségben – sebességben az iPhonetól. Az animációk, gui elemek vegyes minőségűek, láttam már jót is 🙂 Viszont még igen messze vannak ETTŐL a szinttől.

Az Android telefonoknak van néhány fix hardware gombja, ezeket először furcsa volt használni, de szerintem megszokhatóak. Sötétben probléma, hogy nem világítanak ezek a gombok, így egy kezdőnek eléggé megnehezíthetik az ismerkedést. A telefon lock módszere rettenetes. Az oldalán kell nyomvatartani egy gombot 3 másodpercig. Akármennyire is sietnél 3 s. Ha nem vártad ki, kezdheted előlről. Nincs olyan hogy majd idővel gyorsabb leszel és unlockolhatsz tizedmásodpercek alatt…

A Samsung aksija rekordsebességgel merült le. Mivel késő van már, szép csendesen kikaptam a SIM -et, és átböktem egy régi jó Nokia 6230 -ba (bootolás villámgyors, dátum és idő beállítása után már használható is, sötétben világító, de odanézés nélkül is villámgyorsan használható gombok, stb :)…

Ezek persze csak az első benyomások, és egy korai droid telefonról szóltak (tapogattam már meg legújabb Droidot is, engem nem vett meg. Még).

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/