Hogyan szedjünk szét két részre egy WordPress blogot?

Split

A blogolást másfél éve kezdtem el, és az eltelt idő alatt kezdett követhetetlenül sok témát felölelni. Eljött az ideje annak, hogy az egyik leginkább fókuszált területet leválasszam a fő vonalról. Az informatika világa bitorolja jelenleg az időm legnagyobb részét, így érdemesnek láttam egy külön blogban vezetni kalandozásaimat a bitek erdejében.

Gyakran gátolt a gyakoribb blogolásban az, hogy nem akartam családi események színes leírását lejjebb süllyeszteni egy egy kocka hírrel… Valószínűleg az olvasótábora is eltér a két témának, így mostantól lesz egy kocka.bolcs.hu a mindenféle IT -s hírnek és marad az emich.hu a családi, spirituális, elmélkedős, személyesebb témáknak.

A terveim szerint a következő fő kategóriák mentén írok:

  • Apple – saját készítésű bemutatók a Mac -ről, és egyéb, nem mainstream okosságok az Apple világából
  • Érdekességek – új kutatási területek, határterületek, különleges IT megoldások
  • Hogyan kell? – oktató jellegű bemutatók, leírások
  • Kocka – egyéb geekségek
  • Web – gondolatok a webes fejlesztés világából

Az IT témák az eredeti blogban „Kocka” kategóriába kerültek, vagyis elvileg egyszerűnek tűnt a kb 40 bejegyzés költöztetése.

A legtöbb időt egy új sablon keresése, testreszabása vette el. Elvileg könnyű wordpressben sablon cserélni. A gyakorlatban viszont a sablonok nincsenek nyelv függetlenre megcsinálva. A sok kis apróság (dátum formátumok, kis feliratok  mint search, more, …) szét van szórva számtalan állományban.

A tartalom költöztetése már könnyebben ment. Exportáltam egy XML -be mindent (1.7 M lett), majd az új blogba beimportáltam. Volt olyan tervem is, hogy az adatbázist klónozom, de a sok plugin úgy teleszemetelte már a régit, ill. az abszolút útvonalakat is cserélgetni kellet, szóval jobbnak láttam tiszta lappal indulni.

Ezután következett a nem kocka bejegyzések törölgetése, újrakategorizálás és címkézés. Szerettem volna a friss twitteket is kitenni, ezt végül egy témába reszelt kóddal oldottam meg. Sok plugint is átvettem a régi oldalról. Létrehoztam új feedburner feedet és analytics sémát is. Kb 5 óra munka után azt mondhatom hogy szinte kész az új oldal. Vannak persze még terveim, hogy a Tweeteket valami szép kis Tweetie -s keretbe rakom, illetve a láblécbe egyéb online ténykedéseimet jelenítem meg (tumblr, flickr képeim, flickr favok, …)

Hátradőltem, elégedett vagyok 🙂

RSS -en követheted a hozzászólásokat.

Trackbacks / Pingbacks

https://www.lawngonewild.com/used-lawn-mowers-near-you/